Självförsvarskurs

apr 13, 2023

Olympen anordnar tillsammans med V.G.T en självförsvarskurs som Växjö Ju-Jutsuklubb håller i!

Under maj kommer det finnas möjlighet att vid 3 tillfällen gå en 2 timmars kurs i självförsvar. Varje tillfälle är en grundkurs, så du går endast på ett av tillfällena.

Datumen som gäller är 4:e, 9:e och 11:e maj och alla tillfällen är från 18:15-20:15 i vår gruppträningssal i J-huset.

Anmälan görs via formuläret.

Snabbfakta:
När? 4:e, 9:e eller 11:e maj 18:15-20:15
Var? Olympens gruppträningssal
Kostnad? 50 kr
Platser? 18 st per tillfälle, först till kvarn

Detta kommer du kunna lära dig under passet:
Fokus kommer vara på några stående tekniker, som att få iväg en jabb, ta sig loss på olika sätt om du blivit greppad och även kunna få omkull den andra personen. Sedan blir fokus även på tekniker om du är på marken och hur du kan hantera det.

Kort information om Växjö Ju-jutsuklubb som håller kurstillfällena:
Ju-jutsu är japanska och betyder mjuk teknik eller följsam konst och härstammar från feodaltidens Japan. Ju-jutsun kom till Sverige via viking Cronblom 1907 och har sedan dess moderniserats. Vissa stilar har kvar den traditionella prägeln medan andra har renodlats till motion och tävlingsidrotter. Svenska jujutsuförbundet representerar ca 40 st Jujutsustilar i Sverige med över 150 klubbar anslutna.

På årsmötet 25 september 1979 beslutas det att jujutsu blir en officiell sektion inom VUGI. 27 maj 1987 träder sektionen ur VUGI och skapar Växjö Ju-jutsuklubb. Klubben har haft många utövare i landslaget där ett VM guld 2008 är bästa resultat. Klubben har även tagit medalj i EM, SM och hat alltid medaljkandidater på regionala tävlingar

Anmälningsavgiften subventioneras av RF-SISU Småland