h

VÄLKOMMEN TILL GRUPPTRÄNING!

Välkommen att träna gruppträning med oss! Vi har ett brett träningsutbud med olika kondition- och styrkepass för alla. Våra inspirerande instruktörer skapar härlig träning i grupp!

SCHEMA

GRUPPTRÄNINGSSCHEMA

MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAGLÖRDAGSÖNDAG
07:30 Spin 45
Kim
08.00 Circle 55
Karin
08.00 Spin Soft 45
Kim
07.45 Morning Cardio 55
Stefania
07.45 Pump 55
Lina
08.10 Spin Intervall 45
Helena
08.45 Global Yoga Yin 55
Kajsa
08.00 Spin 45
Lina S
08.45 Global yoga Flow
Kajsa
10.00
Shifting
Shifting Instructor
11.45 Yoga Flow 50
Helena
11.00
Shifting
Shifting Instructor
17:00 Spin 45
Lina S
17.00 Abs´náss 55
Isabell
16.00 Spin Hiphop/RnB
Behnaz
17.30 Shifting
Sophia
17.00 Pump 55
Isabell
17.00 Abs’n’ass Interval 55
Isabell
17.00 PowerYoga 55
Maja
17.10 Spin 45
Fabian
17.00 Shifting
Shifting instructor
18.00 Spin 45
Shifting Instructor
17.10 Spin 45
Jenny
17.05 Box 55
Fernando
18.00 Tabata 55
Lina
18.00 HIIT 45
Rita
17.30 Bootcamp 55
Fernando
18.00 Pump 55
Lina
18.10 Spin Tema 45
Isabell
18.00 Running 55
Lina s/Jackie
18.00 Afro 45
Niki
18.10 Spin 45
Fabian
19.00 Pump 55
Lisa
18.10 Spin Color 50
Helena
18.10 Spin 45
Isabell
19.00 Zumba 55
Rita
18.50 Tabata 55
Niki
18.50 Strength 55
Stefania
19.10 Spin Color 50
Behnaz
20.00 Step 55
Lisa
19.50 Yoga Soft/Flow 55
Maja
h

PASSBESKRIVNING

Här finner du beskrivningar till alla de gruppträningspass som vi erbjuder. De allra flesta klasserna kan du gå på minst en gång per vecka, en del kommer dock endast att dyka upp som rullande helgpass eller ersättningspass. Håll även utkik efter våra team- och specialpass som kommer dyka upp under terminens gång!

 

 

Abs'n'ass

En Klass där mage & rumpa ligger i fokus. Bålövningar varvas med rumpa/ben-övningar. Vi använder oss av gummiband, vikter, bräda och egen kroppsvikt i koreograferade låtar, avslutas med stretch!

Bootcamp

Cirkelträning där vi arbetar oss genom 4 block, totalt innehåller Bootcamp 20 olika stationer! Tillsammans tränar vi styrka, uthållighet och kondition i intervaller. Det är ett tufft men väldigt roligt pass där träningen består av många olika redskap men även kroppsviktsövningar. Bootcamp är ett roligt och energifyllt pass där musiken pumpar igång deltagarna att prestera sitt yttersta efter sin egen förmåga.

Circle Training

En klass med styrketräning för hela kroppen i olika stationer.  

HIIT

HIIT – ”High intensity interval training”, är en träningsform där tanken är att du verkligen skall pressa dig själv till max. I högintensiva intervaller om 45 sekunder jobbar vi med olika enkla övningar som är effektiva och funktionella. Finns i fyra olika varianter: 

STRENGTH – här jobbar vi styrka i ett högt tempo med skivstången som vårt främsta redskap. 

CORE – utmana dig själv och testa core i intervallform! Vi växlar mellan att jobba mage/rygg och sida!

PLYO – ett riktigt härligt pass som riktigt får det att kännas i ben/rumpa. Plyo är spänst och hopp, så du får dessutom riktigt bra konitionsträning på köpet! 

CARDIO – det svettigaste passet av dem alla! Kom och kör järnet, pulsen ska upp till max!

Fusion

Cirkelträning där vi jobbar i stationer. Högintensiv intervallträning med fokus styrka och kondition. Redskap som kettlebells, repstege, trx och skivstänger samt gummiband och pilatesboll förekommer. Ett svettigt pass som alla kan vara med på då deltagarna kan utmanas utefter egen förmåga. 

Morning Cardio

Morgongympa består av ett kort styrkeblock och ett längre pulshöjande konditionsblock. Passet är hoppfritt men har steg som ”lättar” från golvet så som exempelvis jogging. Gympan är till för att passa de flesta och rörelserna kan anpassas till alla nivåer.

PowerYoga

Power är en klass med kraft, rörlighet och balans i sekvenser där kroppen flödar och utmanas fysiskt. Passar nybörjare.

Pilates

Spin

Passet tränar främst kondition då de stora muskelgrupperna i benen får arbeta. Under passet får du uppmaningar om att öka eller minska motståndet på cykeln likaså om du ska sitta på sadeln eller stå upp. Vi kan garantera ett pulshöjande pass där det är du själv som sätter gränserna. Här sätter varje enskild instruktör sin egen prägel på passet.

Spin Tema

Passet tränar främst kondition då de stora muskelgrupperna i benen får arbeta. Under passet får du uppmaningar om att öka eller minska motståndet på cykeln likaså om du ska sitta på sadeln eller stå upp. Vi kan garantera ett pulshöjande pass där det är du själv som sätter gränserna. Här sätter varje enskild instruktör sin egen prägel på passet. Varje pass har sitt eget tema.

Spin Soft

Passet tränar främst kondition då de stora muskelgrupperna i benen får arbeta. Under passet får du uppmaningar om att öka eller minska motståndet på cykeln likaså om du ska sitta på sadeln eller stå upp. Här sätter varje enskild instruktör sin egen prägel på passet.

Abs'n'ass Intervall

Mage & rump-övningar varvas i främst tabata-intervaller (20-10). Pulshöjande övningar som burpees finns med i varje intervall tillsammans med antingen bålövningar eller rumpa/ben-övningar. Vi använder oss av gummiband, vikter och egen kroppsvikt. Avslutas med stretch.

Box

I det här passet jobbar vi med olika slag och sparkar. Samtidigt som vi tränar förbättrar du bl.a. din styrka, kondition, snabbhet och balans. Box är anpassat till alla, från nybörjaren till den rutinerade. Kom och testa ett svettigt och roligt pass. Handskar och mitzar finns på plats, men vill du ta med egna handskar går det också bra.

Core

En klass med styrketräning för coremuskulaturen, d.v.s. bålen. Vi jobbar mycket funktionellt och i passet ingår därför både rörlighet & balans, vilket stärker kroppens naturliga korsett. Vissa redskap såsom gummiband, stepbräda och fria vikter kan förekomma. 

Global Yoga YIN

En stillsam, meditativ yoga där positionerna hålls mellan 3-5min där fokus ligger på dina Yindelar, leder, ligament och bindväv. Välkommen till en stund där du tillåts att vila i dig själv.

Pump

Ett koreograferat styrketräningspass i grupp. Låt för låt jobbar vi oss igenom kroppens alla muskelgrupper med skrivstången som vårt främsta redskap. Instruktören sätter sin egen prägel på klassen, men gemensamt för allt pass är att vi tränar både överkropp- och underkroppsstyrka, samt bålen. Skrivstång är ett pass för alla – nybörjare som vältränad. Här kan alla få sig en utmaning!

Step/core

Step är ett konditionspass med rörelser som utförs på bräda. I detta pass får du jobba med olika bas till medelavancerade stegkombinationer som sedan binds ihop till en koreografi. Du stärker din kropp, tränar koordination, förbättrar din kondition och ökar din förbränning. Passet avslutas med en ren coredel.

Spin Coreball

Spin/Coreball
Ett kombinationspass där vi först kör 25 minuter Coreball med fokus på bålövningar men även en del rumpa/ben och rygg förekommer. Vi jobbar med coreballen hela tiden i tabata-intervaller eller koreograferade låtar. Sedan förflyttar vi oss till spinningsalen och kör 25 minuter pulshöjande spinning. Avslutas med stretch!

Spin Color

Passet tränar främst kondition då de stora muskelgrupperna i benen får arbeta. Du arbetar här i fem färgade träningszoner: Vit, Blå, grön, gul och röd.

Detta är ett träningspass där du efter egna inställningar följer olika färger utefter instruktörens uppmaningar. Under passet får du uppmaningar om att öka eller minska motståndet på cykeln likaså om du ska sitta på sadeln eller stå upp.

Du får alltid hjälp av instruktören att göra dina personliga inställningar. Alla kan exempelvis cykla på GULT oavsett om man är nybörjare eller elit. Färgerna styrs efter inställningarna och är helt individuella. Kom och testa ett mycket effektfullt pass med färgsprakande cyklar! Vi kan garantera ett pulshöjande pass där det är du själv som sätter gränserna. Här sätter varje enskild instruktör sin egen prägel på passet.

Yoga Soft

 

Tabata

Ett intensivt intervallpass där vi jobbar både styrka och kondition. Vi använder oss av redskap som bräda, viktskivor, gummiband och skivstång samt en hel del egen kroppsvikt. Intervallerna är 20 sekunder långa med 10 sekunders vila. En tabata består av 8 rundor där två eller fyra övningar varvas. På detta pass kan alla utmanas och det är du som deltagare som lägger ribban!

Zumba ®

Först och främst handlar Zumba om att ha roligt! Det är ett dans-fitness pass där du lär dig dansa Salsa, Samba, Merengue, Reggaeton, Cumbia, Flamenco och Calypso för att nämna några dansstilar. Med musiken skapas ett dynamiskt, spännande och effektivt träningssystem. Varje låt har en egen koreografi utformad av enkla danssteg. Alla låtar tillsammans utgör en intervallträning, det vill säga en kombination av snabba och långsamma rytmer. Detta ger som resultat högre förbränning och förbättring av konditionen.

Afro

Ett danspass som både förbättrar konditionen och ökar rörligheten i framför allt i rygg och bäcken. Passet är lätt att ta till sig som både van utövare och nybörjare. Rörelserna är stora, tunga, enkla och naturliga. Vikten läggs vid stil och personlig känsla snarare än att allt ska vara tekniskt korrekt. 

Booyah

Ett enkelt och roligt dansinspirerat träningsprogram med fokus på din puls. Du får gärna vara nybörjare. Passet består av 12 låtar (45 minuter) koreograferade med heta moves blandade från olika musik -och dansstilar som house, latin, jazz eller street där du själv bestämmer din egen stil och får glömma bort att du tränar för en stund.

Functional

Funktionell träning är ett modernt, effektivt och roligt sätt att träna. Målet är att förbättra kroppens grundläggande funktioner genom ökad stabilitet, balans, styrka och rörlighet. Vi jobbar mycket med egen kroppsvikt, viktplattor och pinne. Passet är uppdelat i block med ca 8-12 repetitioner per övning. Klassen avslutas med rörlighet/stretch.

Global Yoga FLOW

En flödande klass som ger dig både fysiska och mentala utmaningar.

Running

Ett pulshöjande löppass utomhus där kondition och uthållighet står i fokus. Passen är utformade i intervallform så att gruppen hålls ihop, och alla kan delta. Intervallerna varierar vajre vecka och vi kommer bland annat springa korta intervaller, långa intervaller och backe. Här kan du utveckla din löpning och utmana dig själv tillsammans med andra

Spin Intervall

Ett cykelpass uppbyggt i intervaller, vilket gör att fokus ligger på kondition. Sittandes eller ståendes jobbar vi med tempoökningar och varvar med positionsbyten med lättare backar. Ett pulshöjande pass där du som deltagare lägger ribban och kan utmana dig själv. Instruktören sätter sin egen prägel så passet men du får garanterat upp ett bra flås under våra intervallpass.

Strength

Ett intervallpass där vi jobbar med funktionella övningar. Funktionell träning innebär att vi gör övningar som efterliknar det vi gör i vår vardag – sitta ner och stå upp, springa, lyfta, kasta, klättra, hoppa, knuffa och släpa – och därmed uppnå fysisk prestationsförmåga. Vi använder vår egen kroppsvikt, viktplattor och gummiband och jobbar i korta intensiva intervaller för att du ska kunna pressa dig själv till max, och få ut det bästa möjliga av din träning!

Step

Step är ett konditionspass med rörelser som utförs på bräda. I detta pass får du jobba med olika lättare stegkombinationer som sedan binds ihop till en koreografi. Du stärker din kropp, tränar koordination, förbättrar din kondition och ökar din förbränning. 

Yoga FLOW

En klass med fokus på flödet inom kroppen och mellan olika positioner. Vi jobbar med kraft, rörlighet, balans och inre reflektion. I klassen ges olika alternativ, därför är det en klass för både nybörjare och du som yogat tidigare.

TRX

Rip trainer: ett pass med fokus styrka. Vi använder TRX-rip trainer som redskap. Detta är ett band med gummifunktion som gör att du kan lägga ribban vid din egna förmåga. Övningar för hela kroppen samt en del kondition förekommer.

Suspension: ett pass med fokus styrka. Vi använder TRX-suspension som redskap. Detta är ett band som hänger i taket med två handtag. Man kan reglera svårighetsgraden genom att reglera banden och därefter träna utifrån sin egen förmåga. Hela kroppen körs igenom samt en del kondition kan förekomma.

INSTRUKTÖRER

GRUPP@VUGI.NU

SOPHIA BERG – ansvarig

Skivstång/stryke-klasser, HIIT, Step&dans, Core, Pilates

ISABELL FRÖBERG – ansvarig Skivstång, Abs´náss, Tabata, Cykel, HIIT

RITA WEBER

Zumba, Morgongympa, Danceaerobics, Step bas

HELENA ROOS

Cykel, Tabata, Core

FERNANDO CEVALLOS MORALES

Box, Bootcamp, HIIT

KARIN SÄLLSTRÖM

Core, Stationsträning

KIM EINHORN

Cykel

JENNY JONASSSON

Cykel

JAQUELINE PALMELL

Löpning

KAJSA HENNINGSSON

Globalyoga soft, Globalyoga Power, Globalyoga Yin

NIKI DIAMADIDOU

HIIT, Afro, Core

ELIN KLINGSTEDT

Globalyoga

LINA SVENSSON

Cykel, löpning

LINA MODIN SVEDBERG

Styrka

LISA CANDEL NYGREN

Ragga, Core, Step, Skivstång

FABIAN SANDBERG
Cykel

BEHNAZ KOUCHAKI BARZI

Cykel

MAJA ROTÉN

Yoga

STEFANIA VULIC

Styrka

CASSANDRA

Booyah

 

}

RECEPTION

Mån-Tors 12.00-20.00
Fre 12.00-19.00
Lör 10.00-13.00

}

GYM

Mån-Tors 05.00-23.00
Fre-Lör 05.00-22.00
Sön 05.00-23.00

BESÖKSADRESS

Slottsallén, 23,
352 56, Växjö
Sweden

KONTAKT

Reception:
Tel: 0470-824 00
info@olympentraningscenter.se