GRUPPTRÄNING | Olympen
h

VÄLKOMMEN TILL GRUPPTRÄNING!

Välkommen att träna gruppträning med oss! Vi har ett brett träningsutbud med olika kondition- och styrkepass för alla. Våra inspirerande instruktörer skapar härlig träning i grupp!

SCHEMA

GRUPPTRÄNINGSSCHEMA

Vänligen se appen för vårt sommarschema      
h

PASSBESKRIVNING

Här finner du beskrivningar till alla de gruppträningspass som vi erbjuder. De allra flesta klasserna kan du gå på minst en gång per vecka, en del kommer dock endast att dyka upp som rullande helgpass eller ersättningspass. Håll även utkik efter våra team- och specialpass som kommer dyka upp under terminens gång!

 

 

Abs'n'ass

En Klass där mage & rumpa ligger i fokus. Bålövningar varvas med rumpa/ben-övningar. Vi använder oss av gummiband, vikter, bräda och egen kroppsvikt i koreograferade låtar, avslutas med stretch!

Abs'n'ass Intervall

Mage & rump-övningar varvas i främst tabata-intervaller (20-10). Pulshöjande övningar som burpees finns med i varje intervall tillsammans med antingen bålövningar eller rumpa/ben-övningar. Vi använder oss av gummiband, vikter och egen kroppsvikt. Avslutas med stretch.

Afro

Ett danspass som både förbättrar konditionen och ökar rörligheten i framför allt i rygg och bäcken. Passet är lätt att ta till sig som både van utövare och nybörjare. Rörelserna är stora, tunga, enkla och naturliga. Vikten läggs vid stil och personlig känsla snarare än att allt ska vara tekniskt korrekt. 

Bootcamp

Cirkelträning där vi arbetar oss genom 4 block, totalt innehåller Bootcamp 20 olika stationer! Tillsammans tränar vi styrka, uthållighet och kondition i intervaller. Det är ett tufft men väldigt roligt pass där träningen består av många olika redskap men även kroppsviktsövningar. Bootcamp är ett roligt och energifyllt pass där musiken pumpar igång deltagarna att prestera sitt yttersta efter sin egen förmåga.

Booyah

Ett enkelt och roligt dansinspirerat träningsprogram med fokus på din puls. Du får gärna vara nybörjare. Passet består av 12 låtar (45 minuter) koreograferade med heta moves blandade från olika musik -och dansstilar som house, latin, jazz eller street där du själv bestämmer din egen stil och får glömma bort att du tränar för en stund.

Box

I det här passet jobbar vi med olika slag och sparkar. Samtidigt som vi tränar förbättrar du bl.a. din styrka, kondition, snabbhet och balans. Box är anpassat till alla, från nybörjaren till den rutinerade. Kom och testa ett svettigt och roligt pass. Handskar och mitzar finns på plats, men vill du ta med egna handskar går det också bra.

CardioRobics

 CardioRobics är som namnet säger en blandning av Cardio och Aerobic och perfekt för dig som vill träna på hög pulsnivå men tycker att löpning lätt kan bli för tråkigt och dans för svårt. Under 45 minuter håller du pulsen uppe genom att byta fram och tillbaka mellan två enkla grundsteg per låt som till exempel att gå på stället och att hoppa brett. Musiken hjälper dig få den sista kicken i din träning.

Circle Training

En klass med styrketräning för hela kroppen i olika stationer.  

Core

En klass med styrketräning för coremuskulaturen, d.v.s. bålen. Vi jobbar mycket funktionellt och i passet ingår därför både rörlighet & balans, vilket stärker kroppens naturliga korsett. Vissa redskap såsom gummiband, stepbräda och fria vikter kan förekomma. 

Dance Fusion

Dance Fusion är fyllt av känsla. Du tränar kondition och koordination, utan att riktigt tänka på det. Med musiken som kraftkälla och instruktörens guidning showar du loss i ett gäng lekfulla koreografier. Olika uttryck och dansstilar: disco, funk, jazz, latino, street, musikal och swing huller och buller. Du behöver inte ha dans- eller träningsvana. Det är din lust till rörelse och ditt uttryck som räknas.

 

 

Functional

Funktionell träning är ett modernt, effektivt och roligt sätt att träna. Målet är att förbättra kroppens grundläggande funktioner genom ökad stabilitet, balans, styrka och rörlighet. Vi jobbar mycket med egen kroppsvikt, viktplattor och pinne. Passet är uppdelat i block med ca 8-12 repetitioner per övning. Klassen avslutas med rörlighet/stretch.

Fusion

Cirkelträning där vi jobbar i stationer. Högintensiv intervallträning med fokus styrka och kondition. Redskap som kettlebells, repstege, trx och skivstänger samt gummiband och pilatesboll förekommer. Ett svettigt pass som alla kan vara med på då deltagarna kan utmanas utefter egen förmåga. 

HIIT

HIIT – ”High intensity interval training”, är en träningsform där tanken är att du verkligen skall pressa dig själv till max. I högintensiva intervaller om 45 sekunder jobbar vi med olika enkla övningar som är effektiva och funktionella. Finns i fyra olika varianter: 

STRENGTH – här jobbar vi styrka i ett högt tempo med skivstången som vårt främsta redskap. 

CORE – utmana dig själv och testa core i intervallform! Vi växlar mellan att jobba mage/rygg och sida!

PLYO – ett riktigt härligt pass som riktigt får det att kännas i ben/rumpa. Plyo är spänst och hopp, så du får dessutom riktigt bra konitionsträning på köpet! 

CARDIO – det svettigaste passet av dem alla! Kom och kör järnet, pulsen ska upp till max!

Löpstyrka cirkel/spin

Löpstyrka cirkel/spin är ett kombinationspass med halva tiden pulshöjande styrketräning i cirkelträningsformat. Vi har fokus på ben, rumpa, lår, vader, mage & rygg- viktiga muskler för löpare. Vi använder främst kroppsvikten i cirkelträningen & du väljer själv tempo. Andra halvan kör vi spinning i intervallformat. Du lägger själv ribban på passet, välkommen!

Morning Cardio

Morgongympa består av ett kort styrkeblock och ett längre pulshöjande konditionsblock. Passet är hoppfritt men har steg som ”lättar” från golvet så som exempelvis jogging. Gympan är till för att passa de flesta och rörelserna kan anpassas till alla nivåer.

Pilates

 Pilates är styrketräning för hela kroppen, men med extra betoning på bålstabilitet – mage och rygg. Träningen ger en stark och smidig kropp samt förbättrar hållning och koordinationsförmåga. Pilates handlar om stabilitet och muskelförlängning, koncentration och andningsteknik, uthållighet och avspänning. Alla övningar finns i olika steg, vilket gör att det passar alla.

Pump

Ett koreograferat styrketräningspass i grupp. Låt för låt jobbar vi oss igenom kroppens alla muskelgrupper med skrivstången som vårt främsta redskap. Instruktören sätter sin egen prägel på klassen, men gemensamt för allt pass är att vi tränar både överkropp- och underkroppsstyrka, samt bålen. Skrivstång är ett pass för alla – nybörjare som vältränad. Här kan alla få sig en utmaning!

Running

Ett pulshöjande löppass utomhus där kondition och uthållighet står i fokus. Passen är utformade i intervallform så att gruppen hålls ihop, och alla kan delta. Intervallerna varierar vajre vecka och vi kommer bland annat springa korta intervaller, långa intervaller och backe. Här kan du utveckla din löpning och utmana dig själv tillsammans med andra

PowerYoga

Power är en klass med kraft, rörlighet och balans i sekvenser där kroppen flödar och utmanas fysiskt. Passar nybörjare.

Spin

Passet tränar främst kondition då de stora muskelgrupperna i benen får arbeta. Under passet får du uppmaningar om att öka eller minska motståndet på cykeln likaså om du ska sitta på sadeln eller stå upp. Vi kan garantera ett pulshöjande pass där det är du själv som sätter gränserna. Här sätter varje enskild instruktör sin egen prägel på passet.

Spin Color

Passet tränar främst kondition då de stora muskelgrupperna i benen får arbeta. Du arbetar här i fem färgade träningszoner: Vit, Blå, grön, gul och röd.

Detta är ett träningspass där du efter egna inställningar följer olika färger utefter instruktörens uppmaningar. Under passet får du uppmaningar om att öka eller minska motståndet på cykeln likaså om du ska sitta på sadeln eller stå upp.

Du får alltid hjälp av instruktören att göra dina personliga inställningar. Alla kan exempelvis cykla på GULT oavsett om man är nybörjare eller elit. Färgerna styrs efter inställningarna och är helt individuella. Kom och testa ett mycket effektfullt pass med färgsprakande cyklar! Vi kan garantera ett pulshöjande pass där det är du själv som sätter gränserna. Här sätter varje enskild instruktör sin egen prägel på passet.

Spin Coreball

Spin/Coreball
Ett kombinationspass där vi först kör 25 minuter Coreball med fokus på bålövningar men även en del rumpa/ben och rygg förekommer. Vi jobbar med coreballen hela tiden i tabata-intervaller eller koreograferade låtar. Sedan förflyttar vi oss till spinningsalen och kör 25 minuter pulshöjande spinning. Avslutas med stretch!

Spin Intervall

Ett cykelpass uppbyggt i intervaller, vilket gör att fokus ligger på kondition. Sittandes eller ståendes jobbar vi med tempoökningar och varvar med positionsbyten med lättare backar. Ett pulshöjande pass där du som deltagare lägger ribban och kan utmana dig själv. Instruktören sätter sin egen prägel så passet men du får garanterat upp ett bra flås under våra intervallpass.

Spin Tema

Passet tränar främst kondition då de stora muskelgrupperna i benen får arbeta. Under passet får du uppmaningar om att öka eller minska motståndet på cykeln likaså om du ska sitta på sadeln eller stå upp. Vi kan garantera ett pulshöjande pass där det är du själv som sätter gränserna. Här sätter varje enskild instruktör sin egen prägel på passet. Varje pass har sitt eget tema.

Spin Soft

Spin soft är ett spinning pass för dig som vill gå på spinning men kanske vill ta det lite lugnare än ett vanligt spinning pass, både när det gäller hur krävande det är samt att vi anpassar ljudvolymen till en aning lägre. Men självklart kan du gå på passet och köra på som vanligt, det är du själv som sätter prägeln. Passet tränar främst kondition då de stora muskelgrupperna i benen får arbeta. Under passet får du uppmaningar om att öka eller minska motståndet på cykeln likaså om du ska sitta på sadeln eller stå upp. Här sätter varje enskild instruktör sin egen prägel på passet.

Step

Step är ett konditionspass med rörelser som utförs på bräda. I detta pass får du jobba med olika lättare stegkombinationer som sedan binds ihop till en koreografi. Du stärker din kropp, tränar koordination, förbättrar din kondition och ökar din förbränning. 

Strength

Ett intervallpass där vi jobbar med funktionella övningar. Funktionell träning innebär att vi gör övningar som efterliknar det vi gör i vår vardag – sitta ner och stå upp, springa, lyfta, kasta, klättra, hoppa, knuffa och släpa – och därmed uppnå fysisk prestationsförmåga. Vi använder vår egen kroppsvikt, viktplattor och gummiband och jobbar i korta intensiva intervaller för att du ska kunna pressa dig själv till max, och få ut det bästa möjliga av din träning!

Tabata

Ett intensivt intervallpass där vi jobbar både styrka och kondition. Vi använder oss av redskap som bräda, viktskivor, gummiband och skivstång samt en hel del egen kroppsvikt. Intervallerna är 20 sekunder långa med 10 sekunders vila. En tabata består av 8 rundor där två eller fyra övningar varvas. På detta pass kan alla utmanas och det är du som deltagare som lägger ribban!

TRX

Rip trainer: ett pass med fokus styrka. Vi använder TRX-rip trainer som redskap. Detta är ett band med gummifunktion som gör att du kan lägga ribban vid din egna förmåga. Övningar för hela kroppen samt en del kondition förekommer.

Suspension: ett pass med fokus styrka. Vi använder TRX-suspension som redskap. Detta är ett band som hänger i taket med två handtag. Man kan reglera svårighetsgraden genom att reglera banden och därefter träna utifrån sin egen förmåga. Hela kroppen körs igenom samt en del kondition kan förekomma.

Yoga Soft

 

Yoga Flow

En klass med fokus på flödet inom kroppen och mellan olika positioner. Vi jobbar med kraft, rörlighet, balans och inre reflektion. I klassen ges olika alternativ, därför är det en klass för både nybörjare och du som yogat tidigare.

Yoga Yín

En stillsam, meditativ yoga där positionerna hålls mellan 3-5min där fokus ligger på dina Yindelar, leder, ligament och bindväv. Välkommen till en stund där du tillåts att vila i dig själv.

Zumba ®

Först och främst handlar Zumba om att ha roligt! Det är ett dans-fitness pass där du lär dig dansa Salsa, Samba, Merengue, Reggaeton, Cumbia, Flamenco och Calypso för att nämna några dansstilar. Med musiken skapas ett dynamiskt, spännande och effektivt träningssystem. Varje låt har en egen koreografi utformad av enkla danssteg. Alla låtar tillsammans utgör en intervallträning, det vill säga en kombination av snabba och långsamma rytmer. Detta ger som resultat högre förbränning och förbättring av konditionen.

INSTRUKTÖRER

GRUPP@VUGI.NU

ISABELL FRÖBERG – ansvarig
Skivstång, Abs´náss, Tabata, Cykel, HIIT

RITA WEBER

Zumba, Morgongympa, Danceaerobics, Step bas

HELENA ROOS

Cykel, Tabata, Core, Yoga

STEFANIA VULIC

Styrka, HIIT, TRX

FERNANDO CEVALLOS MORALES

Box, Bootcamp, HIIT, TRX

KARIN SÄLLSTRÖM

Core, Stationsträning, TRX

KIM EINHORN

Cykel

JENNY JONASSSON

Cykel

JAQUELINE PALMELL

Löpning

CASSANDRA

Booyah, CardioRobics

 

NIKI DIAMADIDOU

HIIT, Afro, Core, Functional

ELIN KLINGSTEDT

Globalyoga

LINA SVENSSON

Cykel, Löpning

LINA MODIN SVEDBERG

Styrka

LISA CANDEL NYGREN

Ragga, Core, Step, Skivstång

FABIAN SANDBERG

Cykel

BEHNAZ KOUCHAKI BARZI

Cykel, TRX

MAJA ROTÉN

Yoga

}

RECEPTION

Mån-Tors 12.00-20.00
Fre 12.00-19.00
Lör 10.00-13.00

}

GYM

Mån-Tors 05.00-23.00
Fre-Lör 05.00-22.00
Sön 05.00-23.00

BESÖKSADRESS

Slottsallén, 23,
352 56, Växjö
Sweden

KONTAKT

Reception:
Tel: 0470-824 00
info@olympentraningscenter.se