h

VÄLKOMMEN TILL GRUPPTRÄNING!

Välkommen att träna gruppträning med oss! Vi har ett brett träningsutbud med olika kondition- och styrkepass för alla. Våra inspirerande instruktörer skapar härlig träning i grupp!

SCHEMA

GRUPPTRÄNINGSSCHEMA
h

PASSBESKRIVNING

Här finner du beskrivningar till alla de gruppträningspass som vi erbjuder. De allra flesta klasserna kan du gå på minst en gång per vecka, en del kommer dock endast att dyka upp som rullande helgpass eller ersättningspass. Håll även utkik efter våra team- och specialpass som kommer dyka upp under terminens gång!

 

 

Abs'n'ass

En Klass där mage & rumpa ligger i fokus. Bålövningar varvas med rumpa/ben-övningar. Vi använder oss av gummiband, vikter, bräda och egen kroppsvikt i koreograferade låtar, avslutas med stretch!

Abs'n'ass Intervall

Mage & rump-övningar varvas i främst tabata-intervaller (20-10). Pulshöjande övningar som burpees finns med i varje intervall tillsammans med antingen bålövningar eller rumpa/ben-övningar. Vi använder oss av gummiband, vikter och egen kroppsvikt. Avslutas med stretch.

Bootcamp

Cirkelträning där vi arbetar oss genom 4 block, totalt innehåller Bootcamp 20 olika stationer! Tillsammans tränar vi styrka, uthållighet och kondition i intervaller. Det är ett tufft men väldigt roligt pass där träningen består av många olika redskap men även kroppsviktsövningar. Bootcamp är ett roligt och energifyllt pass där musiken pumpar igång deltagarna att prestera sitt yttersta efter sin egen förmåga.

Box

I det här passet jobbar vi med olika slag och sparkar. Samtidigt som vi tränar förbättrar du bl.a. din styrka, kondition, snabbhet och balans. Box är anpassat till alla, från nybörjaren till den rutinerade. Kom och testa ett svettigt och roligt pass. Handskar och mitzar finns på plats, men vill du ta med egna handskar går det också bra.

Circle Training

En klass med styrketräning för hela kroppen i olika stationer.  

Core

En klass med styrketräning för coremuskulaturen, d.v.s. bålen. Vi jobbar mycket funktionellt och i passet ingår därför både rörlighet & balans, vilket stärker kroppens naturliga korsett. Vissa redskap såsom gummiband, stepbräda och fria vikter kan förekomma. 

Cross Mix

Crossmix är ett styrke- och konditionspass där vi i olika stationer arbetar högintensivt. Vi använder mycket egen kroppsvikt och en del andra redskap kan förekomma. Du kan på detta pass lägga ribban utefter din egen förmåga, alla kan vara med!

Pump Max

Ett styrkeinriktat pass där vi jobbar med skivstång i färre repetitioner för att trötta ut musklerna till max. Vi lägger tungt på stången och arbetar igenom de större muskelgrupperna. Kan förekomma fria vikter och egen kroppsvikt.

HIIT

HIIT – ”High intensity interval training”, är en träningsform där tanken är att du verkligen skall pressa dig själv till max. I högintensiva intervaller om 45 sekunder jobbar vi med olika enkla övningar som är effektiva och funktionella. Finns i fyra olika varianter: 

STRENGTH – här jobbar vi styrka i ett högt tempo med skivstången som vårt främsta redskap. 

CORE – utmana dig själv och testa core i intervallform! Vi växlar mellan att jobba mage/rygg och sida!

PLYO – ett riktigt härligt pass som riktigt får det att kännas i ben/rumpa. Plyo är spänst och hopp, så du får dessutom riktigt bra konitionsträning på köpet! 

CARDIO – det svettigaste passet av dem alla! Kom och kör järnet, pulsen ska upp till max!

Indoor Running

Detta pass är för alla oavsett nivå och syftet är att förbättra sin kondition. Passet pågår 30 minuter på gymmets cardio-avdelning där instruktören guidar dig genom ett intervallpass på löpbandet. Du väljer tempo utifrån din egen förmåga. Intervallerna består både av gång och jogg i olika block. Indoor run är en tävling mot dig själv, du blir aldrig omsprungen av någon annan.

Pilates

 Pilates är styrketräning för hela kroppen, men med extra betoning på bålstabilitet – mage och rygg. Träningen ger en stark och smidig kropp samt förbättrar hållning och koordinationsförmåga. Pilates handlar om stabilitet och muskelförlängning, koncentration och andningsteknik, uthållighet och avspänning. Alla övningar finns i olika steg, vilket gör att det passar alla.

Pump

Ett koreograferat styrketräningspass i grupp. Låt för låt jobbar vi oss igenom kroppens alla muskelgrupper med skrivstången som vårt främsta redskap. Instruktören sätter sin egen prägel på klassen, men gemensamt för allt pass är att vi tränar både överkropp- och underkroppsstyrka, samt bålen. Skrivstång är ett pass för alla – nybörjare som vältränad. Här kan alla få sig en utmaning!

Powerstep

Ett koordination- och styrkepass. Vi jobbar låt för låt med varvade block av Step och styrka. Stepdelen är konditionskrävande då vi gör många explosiva hopp på brädan. I styrkedelen används redskap som fria vikter, gummiband, skivstång och egen kroppsvikt. Ett flåsigt pass för dig som vill kombinera både kondition och muskler.

PowerYoga

Power är en klass med kraft, rörlighet och balans i sekvenser där kroppen flödar och utmanas fysiskt. Passar nybörjare.

Spin

Passet tränar främst kondition då de stora muskelgrupperna i benen får arbeta. Under passet får du uppmaningar om att öka eller minska motståndet på cykeln likaså om du ska sitta på sadeln eller stå upp. Vi kan garantera ett pulshöjande pass där det är du själv som sätter gränserna. Här sätter varje enskild instruktör sin egen prägel på passet.

Tabata

Ett intensivt intervallpass där vi jobbar både styrka och kondition. Vi använder oss av redskap som bräda, viktskivor, gummiband och skivstång samt en hel del egen kroppsvikt. Intervallerna är 20 sekunder långa med 10 sekunders vila. En tabata består av 8 rundor där två eller fyra övningar varvas. På detta pass kan alla utmanas och det är du som deltagare som lägger ribban!

TRX

Rip trainer: ett pass med fokus styrka. Vi använder TRX-rip trainer som redskap. Detta är ett band med gummifunktion som gör att du kan lägga ribban vid din egna förmåga. Övningar för hela kroppen samt en del kondition förekommer.

Suspension: ett pass med fokus styrka. Vi använder TRX-suspension som redskap. Detta är ett band som hänger i taket med två handtag. Man kan reglera svårighetsgraden genom att reglera banden och därefter träna utifrån sin egen förmåga. Hela kroppen körs igenom samt en del kondition kan förekomma.

Yoga Soft/Flow

 

Yoga Flow

En klass med fokus på flödet inom kroppen och mellan olika positioner. Vi jobbar med kraft, rörlighet, balans och inre reflektion. I klassen ges olika alternativ, därför är det en klass för både nybörjare och du som yogat tidigare.

Yoga Yín

En stillsam, meditativ yoga där positionerna hålls mellan 3-5min där fokus ligger på dina Yindelar, leder, ligament och bindväv. Välkommen till en stund där du tillåts att vila i dig själv.

Yoga Ashtanga

Ashtanga yoga är en fysisk dynamisk yogaform med en fast serie ställningar som utförs i harmoni med andningen för att uppnå fokus i rörelse. Utförs på yogamatta barfota.

Zumba ®

Först och främst handlar Zumba om att ha roligt! Det är ett dans-fitness pass där du lär dig dansa Salsa, Samba, Merengue, Reggaeton, Cumbia, Flamenco och Calypso för att nämna några dansstilar. Med musiken skapas ett dynamiskt, spännande och effektivt träningssystem. Varje låt har en egen koreografi utformad av enkla danssteg. Alla låtar tillsammans utgör en intervallträning, det vill säga en kombination av snabba och långsamma rytmer. Detta ger som resultat högre förbränning och förbättring av konditionen.

Zumba Dance

Zumba Dance är passet för dig som gillar dans i alla former. Med musiken som kraftkälla och instruktörens guidning showar du loss med hjälp av olika uttryck och dansstilar: disco, funk, jazz, latino, street, musikal och swing huller och buller. Du behöver inte ha dans- eller träningsvana. Det är din lust till rörelse och ditt uttryck som räknas.

 

 

Zumba ® Toning

Zumba toning är som zumba fast med lättare vikter. Det är ingen styrketräning utan istället en toning för musklerna i kombination med den latinska dansen. Vi håller vikterna i händerna samtidigt som vi dansar.

INSTRUKTÖRER

GRUPP@VUGI.NU

ISABELL FRÖBERG – ansvarig
Pump, Abs´n´ass, Cykel, Powerstep

RITA WEBER

Zumba

HELENA ROOS

Cykel, Yoga

STEFANIA VULIC

Cirkel, HIIT

FERNANDO CEVALLOS MORALES

Box, Bootcamp

KARIN SÄLLSTRÖM

Cirkel

Suzanne Sköld

Yoga

Kajsa Elvung

Zumba, Yoga

JAQUELINE PALMELL

Löpning

BEHNAZ KOUCHAKI BARZI

Cykel, TRX

NIKI DIAMADIDOU

Core, Tabata

Amanda Jönsson

Cykel

LINA SVENSSON

Cykel, Löpning

LINA MODIN SVEDBERG

Pump, Bootcamp, Tabata

Pernilla Gustafsson

Crossmix

FABIAN SANDBERG

Cykel

LISA NYGREN

Pump Max

}

RECEPTION

Mån-Tors 12.00-20.00
Fre 12.00-19.00
Lör 10.00-13.00

}

GYM

Mån-Tors 05.00-23.00
Fre-Lör 05.00-22.00
Sön 05.00-23.00

BESÖKSADRESS

Slottsallén, 23,
352 56, Växjö
Sweden

KONTAKT

Reception:
Tel: 0470-824 00
info@olympentraningscenter.se