ENGAGERA DIG

Om VUGI

VUGI är en ideell förening. VUGI bildades år 1968 när högskolan i Växjö startade. Föreningens verksamhet har varierat under åren och även varit utspridd på olika platser i Växjö, men sedan 1997 finns vi i hus J, Olympen, på Campus.

VUGI öppnade Olympen Träningscenter 1 september 2010. Ett större utbud av motionpass i bollsporter, gruppträning och ett gym utökade våra medlemmar från 500 till som mest 2500 medlemmar. År 2011 uppmärksammade Sveriges Akademiska Idrottsförbund föreningens arbete och utsåg VUGI nationellt till ”Årets studentidrottsförening”.

VUGI har idag ca 40 medarbetare som engagerar sig inom kommittéer och sektioner för gym, gruppträning och bollsporter. VUGI är medlem i Sveriges Akademiska Idrottsförbund och lyder under Riksidrottsförbundets stadgar.

VUGI har alltid erbjudit motionsidrott, men har även en lång tävlingshistoria inom främst bollsporter. Föreningen har representerats av tävlande i flertalet serier och Student-SM med fina prestationer och SM-vinster. Åren 2015 & 2016 var föreningen arrangör av Student-SM, ”Studentiaden” i fem olika idrotter.

Vill Du engagera Dig i VUGI? Det finns många intressanta uppdrag i föreningen av olika slag. Kontakta oss gärna!

Våra roller

Styrelseledamot

Som styrelseledamot är man ytterst ansvarig för föreningens verksamhet. Styrelsen arbetar för föreningens långsiktiga utveckling

Gruppinstruktör

Våra gruppträningsinstruktörer leder och inspirerar på gruppträningspassen. De är välutbildade och håller hög kvalité på passen. Vi är inte med i något koncept utan varje instruktör har fria händer att skapa egna intressanta pass.

Vill du bli gruppträningsinstruktör? Kontakta vår gruppträningsansvarig på grupp@vugi.nu, eller Malin och Alexander på vårt kansli. 

Saknar du något i vår verksamhet?

Är det något du saknar i vår verksamhet? Vi är alltid öppna för förslag från våra medlemmar om att starta nya verksamheter eller sektioner.

Kontakta Malin och Alexander på vårt kansli. 

Receptionist

Den du träffar först när du kommer till oss är någon av våra receptionister. Som receptionist är du anställd i vår reception och möter våra medlemmar i deras dagliga träning. 

Om du vill arbeta som receptionist, kontakta Malin och Alexander på vårt kansli. 

Bollsportsledare

VUGI erbjuder flera olika bollsporter som innebandy, volleyboll, basket och fotboll. Det är tack vare våra engagerade ledare som våra bollpass finns.

Som bollsportsledare är du ansvarig för att passen fungerar och att träningen är givande för alla. 

Vill du engagera dig i vår bollsport, kontakta Malin och Alexander på vårt kansli. 

Personal kansli

Malin Runbert

Verksamhetsansvarig

malin@vugi.nu

Alexander Rudensten

Föreningsadministratör

alexander@vugi.nu

Styrelse

Elias Sjöström

Ordförande

Martin Glawe

Kassör

Kristofer Nylander

Ledamot

Svante Andersson

Ledamot

Maria Alnaser

Ledamot

Zia Hatturi

Ledamot

Ella Ericsson

Ledamot

William Sieling

Ledamot

Ann Sofi Colliander

Ledamot

Melker Ask

Adjungerad ledamot