Självförsvarskurs

sep 11, 2023

Olympen tillsammans med V.G.T. och Växjö Ju-justsuklubb kommer även nu i höst genomföra självförsvarskurs! Kurstillfällena kommer att ske under oktober.

Det finns i nuläget tre tillfällen och dessa är nybörjarkurser och därför är det endast ett tillfälle som man behöver gå på. Kursen är 2 timmar lång, den börjar 18.15 och slutar 20.15. Datumen som gäller är tisdag 3/10, torsdag 5/10 och måndag 9/10 och passen kommer att ske i Olympens gruppträningssal i hus J.

Du anmäler dig genom formuläret, det är viktigt att du uppger riktiga uppgifter då vi behöver komma i kontakt med dig för att bekräfta din anmälan. Kursen kostar 75 kr per person och betalning sker efter anmälan har bekräftats. I mailet med anmälningsbekräftelsen kommer du få instruktioner angående hur betalning genomförs.

OBS! Du kan endast anmäla dig till ett tillfälle, skulle det tillfället du har klickat i bli fullt kommer någon från Olympen eller V.G.T. kontakta dig via mail.

Upplägget för passet:

Fokus kommer vara på några stående tekniker, som att få iväg en jabb, ta sig loss på olika sätt om du blivit greppad och även kunna få omkull den andra personen. Sedan blir fokus även på tekniker om du är på marken och hur du kan hantera det. Instruktioner kommer vara både på engelska och svenska.

Här kommer kort information om Växjö Ju-jutsuklubb:
Ju-jutsu är japanska och betyder mjuk teknik eller följsam konst och härstammar från feodaltidens Japan. Ju-jutsun kom till Sverige via viking Cronblom 1907 och har sedan dess moderniserats. Vissa stilar har kvar den traditionella prägeln medan andra har renodlats till motion och tävlingsidrotter. 
Svenska jujutsuförbundet representerar ca 40 st Jujutsustilar i Sverige med över 150 klubbar anslutna.
På årsmötet 25 september 1979 beslutas det att jujutsu blir en officiell sektion inom VUGI. 27 maj 1987 träder sektionen ur VUGI och skapar Växjö Ju-jutsuklubb. Klubben har haft många utövare i landslaget där ett VM guld 2008 är bästa resultat. Klubben har även tagit medalj i EM, SM och hat alltid medaljkandidater på regionala tävlingar.

Snabbfakta:
När? 3:e, 5:e eller 9:e oktober 18:15-20:15
Var? Olympens gruppträningssal
Kostnad? 75 kr
Platser? 20 st per tillfälle, först till kvarn

Mer info om våra samarbetspartners
V.G.T
Växjö Ju-jutsuklubb