Uppdatering 2020-03-28

Folkhälsomyndigheten anser att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och bedömer därför att all idrott och träning ska fortsätta. Vi på VUGI och Olympen träningscenter har tagit fasta på dessa rekommendationer och håller därför vårt gym öppet.

VUGI/Olympen träningscenter berörs inte av förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer som presenterades av regeringen fredagen den 27 mars. Beslutet omfattar inte folksamling på allmän plats som exempelvis gym, resturang eller köpcentrum. Vår verksamhet är därför öppen som tidigare.

VUGI/Olympen träningscenter anpassar redan nu verksamhet ytterligare utifrån regeringens beslut och har hög beredskap för att agera när Folkhälsomyndigheten kommer med uppdaterade rekommendationer.

Eftersom vi har öppet mellan 05-23 så ber vid dig som har möjlighet att träna innan kl 16.00 eller efter kl 20.00 att göra detta, då vi har som mest besökande mellan 16-20.

Uppdatering 2020-03-25

Vi förstår om ni fortfarande är oroliga men glöm inte att Folkhälsomyndigheten uppmuntrar till träning, men gör det säkert!

Råd från Folkhälsomyndigheten

Uppdatering 2020-03-17

Olympen Träningscenter håller öppet så länge myndigheter eller Linnéuniversitetet inte säger något annat.
Självklart arbetar vi för att säkerställa tryggheten så mycket vi kan och kommer därför göra vissa förändringar i vår verksamhet.

Vi kommer från och med idag ersätta vissa av våra pass på gruppträningsschemat med andra liknande pass samt ändra upplägget av en del andra pass. Vi gör detta för att ni medlemmar skall dela utrustning med varandra i minsta möjliga mån under passet. Efter varje pass kommer ni likt tidigare ges möjlighet att torka av er utrustning med desinfektionsblandning.
Pass detta berör i dagsläget är Bootcamp och Olympen WOD som ersätts med liknande pass och Circle som får ett annorlunda upplägg.

Andra pass som tillfälligt tas bort från schemat är Box och Yoga Yin. Box kommer ersättas med Box combat i den mån det går och Yoga Yin med annat Yoga pass. Box för att vi använder samma handskar och Yoga Yin eftersom det bygger på användning av olika props såsom bolster och filtar. Vi uppmuntrar till att man tar med egen filt till våra yoga pass.

När det gäller våra bollsporter kommer vi se till att det finns nytvättade västar till varje pass.

 

Uppdatering 2020-03-12

För att motverka smittospridning vidtar Olympen följande åtgärder:

 • Handtag, knappar och räcken desinfekteras dagligen
 • Antal sprayflaskor har utökats samt fyllts på med spritlösning
 • Den generella renhållningen av gymmet utökas
 • Färre platser på gruppträningen och tid avsatt för deltagarna att rengöra utrustning
 • Föreningen håller sig uppdaterad och följer rekommendationer från Riksidrottsförbundet, LNU och Folkhälsomyndigheten

 

Vad du som medlem kan göra för att undvika smittspridning

Stanna hemma om du är sjuk!
Har du luftvägssymtom, även om de är milda, ska du begränsa dina sociala kontakter för att inte smitta andra. Symtom på infektion är luftvägssymtom, som feber eller hosta. Även om dina symtom är lindriga är det viktigt att du stannar hemma. Stanna gärna hemma ett par dagar extra, efter det att dina symptom har gått över.

Har du symptom?
Har du symptom ska du ringa 1177 Vårdguiden. Du ska inte besöka någon vårdcentral, utan kontakta alltid 1177 Vårdguiden först.

Är du orolig?
Har du allmänna frågor om eller är du orolig för coronaviruset och sjukdomen covid-19? Då ska du ringa 113 13.

Hur du motverkar smittspridning

 • Undvik att ta i hand när du hälsar på andra personer.
 • Undvik att röra vid ansiktet. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun.
 • Hosta och nys i armvecket eller i papper
 • Var extra noga med att spraya och torka av maskiner och utrustning du använder
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Smittämnen fastnar lätt på händerna. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 30 sekunder.
 • Tvätta alltid händerna när du kommer till anläggningen samt efteråt. Tänk även på detta när du kommer till hem, arbete eller skola, innan du äter och efter toalettbesök.
 • Har du besökt ett område med utbredd smitta och precis kommit hem, vänta ett par dagar med att träna.

Det är viktigt att du håller dig uppdaterad och kom ihåg att du alltid har ett eget ansvar, nedan finns länkar med information. Folkhälsomyndighetens sida uppdateras löpande med pålitlig information.

 

Länkar med mer information

http://www.folkhalsomyndigheten.se/the-public-health-agency-of-sweden/communicable-disease-control/covid-19/
http://www.krisinformation.se/en/hazards-and-risks/disasters-and-incidents/2020/official-information-on-the-new-coronavirus

Ta hand om er!